Gaueko menua



Gaueko menua erabaki gabe dugu. Gainera, erosketak ere egin behar ditugu. Begiratu hiztegi hauetan, eta aurkitu hitz eta esapide praktikoak:

http://www.merkatari.net/http://www.euskara.euskadi.net/r59-14154/eu/contenidos/informacion/hiztegiak_glosategiak/eu_00213/adjuntos/AZKFraseologia20061213eu.pdf

5 comentarios:

Clara dijo...

. entsalada, gatz-ozpindu: ensalada
. zizka-mizkak aukeran: entremeses variados
. arrautzak: huevos
. urdaiazpikoa: jamón
. urdaizpiko ondua: jamón serrano
. likorea: Licor ;)
. arto: maíz
. gazta: queso
. sagardoa: sidra

etc.

Guillem dijo...

aceite de oliva: oliba olioa
agua: ura
ajo: baratxuria, berakatza (Bizkaia)
gambas al ajillo: ganbak baratxuritan
aperitivo: bizigarria
atún: atuna, hegalaburra
atún con tomate: atuna tomatetan
atún a la plancha: atuna plantxan
atún con cebolla: atuna tipularekin
azúcar: azukrea
azúcar: azukrea
olla a presión: presio-eltze, espresa
orégano: oreganoa
rabo: buztana
rabo de buey: idi buztana
rabo de toro: zezen buztana
rape: xapoa, itsasapoa
ron: rona
untar en aceite: olioztatu
untar: gantzutu
uva: mahatsa
vainilla: bainilla
vinagre: ozpina
vino: ardoa
nuestros vinos: gure ardoak
vino del año: urteko ardoa, urtekoa
vino de la casa: etxeko ardoa
vino especial: ardo berezia, eskilarapekoa, lepogorria
vino blanco: ardo zuria
vino rosado: ardo gorria
vino tinto: ardo beltza
vodka: vodka
bacalao: bakailaoa
bebida: edaria
bechamel: bexamela
besugo: bisigua
bocadillo: ogitartekoa, otartekoa
bonito: hegaluzea
zumo: zukua
zanahoria: azenarioa, pastanagrea
yogur: yogurra
whisky: whiskya
whisky con hielo: whiskya izotzarekin
tabla de quesos: gazta aukera
ternera: txahala
tocino: urdaia
tomate: tomatea
trufa: boilurra
queso: gazta
leche: esnea
lechuga: letxu, ur-aza
licor: likorea
limón: limoia
lomo: solomoa
lubina al horno: lupia labean
jamón: urdaiazpikoa
harina: irina
hielo: izotza, jela
huevo: arrautza
huevos fritos: arrautza frijituak
huevos fritos con patatas: arrautza frijituak patatarekin
huevo duro: arrautza egosia

gero arte!

Anna dijo...

carne de cerdo:zerrikia
cebolla: tipula
chuleta de cerdo: txerri txuleta
Costilla de cerdo: txerri saiheskia
Chorizo: txorizoa
Cocer: egosi
Dientes de ajo: baratxuri-atala
Filete: xerra
Filete con patatas: xerra papatarekin
fritos: zartaginekoak
Fruta: fruta
Guarnición: hornidura
huevo: arrautza
Jamón: urdaiazpikoa
Leche: esnea
Lechuga: letxu
Ensalada de lechuga y tomate: letxu-tomateak entsaladan
Lomo: solomoa
Macarrón: makarroia
Manzana: sagarra
Oregano: oreganoa
Pan: ogia
Pasta: pasta
pechuga: paparra
Pescado: arraina
Picar: xehatu
Pollo: oilaskoa

etc.

Anna

Anna dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anna dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.